SECTOR PÚBLIC
Des del nostre punt de vista, el sector públic ha d’impulsar projectes i accions que treballin per al bé comú en tots els àmbits que afecten i preocupen les persones ciutadanes (el medi ambient, la mobilitat, l’educació, la cultura, la salut, la seguretat, etc.)
Els problemes són molts, però el primer pas per entendre les preocupacions de les persones és conèixer-les. Creiem que unes ciutats més participatives i inclusives es basen en la transparència, la confiança i la comunicació entre els agents implicats (govern i societat).
Brandso us pot ajudar a dissenyar aquestes estratègies i a assolir els vostres objectius en diferents àmbits (campanyes de sensibilització, foment de la cultura, accions de difusió, etc.) perquè també som persones d’aquestes ciutats que compartim i ens preocupem. Amb la nostra professió volem seguir contribuint a fomentar “el bon viure”.
BRANDSO amb l’Economia del Bé Comú
L’Economia del Bé Comú (EBC), promoguda per l’economista austríac Christian Felber, és un model socioeconòmic que pretén reorientar el model econòmic actual, basat en la maximització del benefici individual, i enfocar-ho al servei del bé comú.
La majoria de constitucions i normes legals recullen el principi segons el qual l’activitat econòmica ha de servir als interessos generals i, en general, al bé comú o bé públic.
La implantació de l’economia del bé comú equivaldria a adaptar l’economia real actual (en la qual prevalen valors com l’afany de lucre i la competència) a una economia basada en els principis constitucionals d’orientació al bé comú i cooperació.
Principis ètics de l’Economia del Bé Comú
L’economia del bé comú es regeix por una sèrie de valors humans fonamentals què s’hauríen d’aplicar a l’activitat econòmica com són: responsabilitat, transparència, honestedat, equitat, solidaritat, cooperació, confiança i respecte als drets humans, entre d’altres.